В неделя преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще

...
В неделя преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще
Коментари Харесай

Хубаво ще е времето днес във Варна

В неделя преди обяд ще доминира слънчево време. След обяд ще се развива купеста, над югозападната половина от страната - и купесто-дъждовна, облачност, тук-там там ще превали и прегърми.

 През нощта против понеделник превалявания и гръмотевици, на обособени места краткотрайно интензивни, ще има в Южна България. Ще духа до сдържан, в Дунавската низина – краткотрайно мощен, вятър от запад-северозапад. Дневните температури още ще се намалят и оптималните ще са сред 24°С и 29°С, във Варна – към 29°С.

По северното крайбрежие през нощта против неделя ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. През деня ще е най-вече слънчево, след обяд ще се развива купеста облачност, съвсем без превалявания. Вятърът ще е до сдържан от северозапад. Максималните температури ще са сред 26°С и 29°С. Температурата на морската вода е 24°С-25°С. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините преди обяд ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, тук-там - интензивни и съпроводени с гръмотевици. Ще духа до сдържан, по най-високите елементи - краткотрайно и мощен, северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 19°С, на 2000 метра - към 12°С.

В началото на новата седмица ще бъде прохладно и относително хладно. Облачността ще е променлива, в понеделник на обособени места в източните и планинските региони - с валежи. Във вторник в по-голямата част от страната вятърът ще остане от запад-северозапад, ще бъде малко по-слаб, а в Източна България краткотрайно ще се обърне от север-североизток, облачността ще бъде по-често забележителна и на повече места там ще има превалявания, в обособени региони - с по-големи количества. Максималните температури ще са сред 21°С и 26°С.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР